Monthly Archives: mars 2011

Bus KUL i Högbo Fredagen 18/3


På önskemål från Språngbrädans härliga elever så ville de åka till Högbo igen och göra en repris på föregående fredag. Den här gången skulle vi ha korvgrillning som en given punkt. Alla vaknade denna fredag till busväder, alltså Kung Bore lyfte ett finger och snöade på oss igen. Vi som längtade efter våren så innerligt. Men detta hindrade inte Språngbrädans vikingar från att klä sig i full vinter stass och bege sig med 6 åkmadrasser och kassar med korv och tillbehör.

Sagt och gjort väl på plats var vi 11 st elever och 3 st staff. Alla blev barn på nytt igen. Vi åkte kors och tvärs, i puckelpist groparna, racing ner för, vi knöt i hop oss till ett massivt gäng. Högbobacken var våran, vi ägde den, för alla andra aktade på sig när vi kom som spjut ner för backen. Jag kan nog ana varför, för det hade nog jag också gjort.

Korven som grillades över öppen eld smakade hur härligt som helst, kaffet och te luktade ljuvligt precis som sig bör när man är ute. Vi hade verkligen en BUS KUL dag denna fredag. Alla elevers reflektioner som de gjort över den här dagen har en röd tråd nämligen att alla haft det skönt och kul tillsammans.

Vår meny v.12 är skapad av Charlotte

Tisdag:   Pastahjul med skinksås

Onsdag:  Kokt fisk med äggsås och skalpotatis

Torsdag: Potatis & löksoppa med nybakt Lulsundslimpa & ost.    På eftermiddagen överraskar vi med ett våffelkalas efter recept av Cajsa Warg 1775

Fredag:  Fil, flingor, ägg och smörgås

Måndag: Ugnsfalukorv och hemgjord potatismos

Varje dag serveras råkost till maten       

Smaklig måltid önskar alla vi i köket!

En solig dag i Högbo

Natur och fritid är dagens ämne. Sagt och gjort lämnade i stort sett hela gänget Språngbrädan och styrde sin kos till Högbo. Det var ett gäng som vandrade runt sjön och njöt av natur, djur och goda samtal. Vilken härlig vårdag och vilken härlig känsla att njuta av den fantastiska miljö som Högbo erbjuder.
Sen var vi ett gäng som var lite mer vågade, utmanande och tog siktet på Högbos fjäll, nämligen Högbo backen.

Med fem åkmadrasser varav en jättestor så gick vi med beslutsamma steg upp på toppen. Tror alla blev som barn på nytt, några lite mer…..

Johan W och Johan N körde ett race från toppen, vi andra försökte hänga på och gissa om det gick undan.

Perfekt före för madrasser en dag som denna, nysnö och solen som lyste på oss och det blev ganska många åk. Vi har alla haft jättekul i dag. Som om inte det var nog så avslutade vi med att åka tillbaka till Språngis och avnjuta tre äkta Språngis smörgåstårtor, för idag hade vi bemärkelsedag att fira, nämligen Susannes.

Grattis säger vi! Med fortsatt sol i blick denna underbara fredag.